Tuinagenda

de leukste evenementen op een rij

2022-2023

 

 

Bezoek een bekende tuinbeurs, tuinfair, tuinevenement, kwekersdagen of tuinmarkt in Nederland

 

1 maart t/m 30 november

De Tuinen van Appeltern
Het park zelf is zo’n 22 hectare groot en met maar liefst 200 verschillende voorbeeldtuinen kun je volop inspiratie opdoen. Naast de door De Tuinen van Appeltern zelf bedachte tuinen zijn er ook veel voorbeeldtuinen te vinden die door bekende tuin- of landschapsarchitecten zijn bedacht. De Tuinen van Appeltern verandert elke dag. Steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast.
www.appeltern.nl

14 juli t/m 23 juli 2023

Groenexpo Bloem & Tuin
10 dagen tuininspiratie en tuinplezier in de prachtige bosrijke omgeving van Landgoed Gulbergen te Nuenen.
Een inspirerend en ontspannen dagje uit voor jong en oud!
www.bloementuin.nl

Voorjaar

De Keukenhof in Lisse
De Keukenhof is de bekendste bollentuin van Nederland, zeker onder de buitenlandse toeristen en is maar liefst 32 hectare groot. Naast de overweldigende bloei van de lentebollen is er ook veel aandacht voor kunst in de tuin. De Keukenhof heeft misschien een ietwat ouderwets imago, maar is al lang veel meer dan een tuin met bloeiende tulpen. Constante vernieuwing en inspringen op de trends van nu zorgt ervoor dat De Keukenhof voor iedere doelgroep een bezoek meer dan waard is.
https://keukenhof.nl/nl/

oktober 2023

De Tuindagen in het Park van Beervelde
zijn met haar 240 deelnemers en meer dan 20.000 bezoekers, op Europees niveau, een begrip geworden voor liefhebbers van tuinbeurzen. Drie dagen lang, half mei en half oktober, is het Park een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.
https://www.parkvanbeervelde.be/nl