Activiteiten

Natuur educatie, lezingen, Workshops
& leuke kinderactiviteiten

Educatie & leuke kinderactiviteiten

Groenexpo Bloem & Tuin is ook leuk voor de kinderen!

Naast een leuk dagje in de bosrijke natuur is er van alles te doen voor de kinderen:

Natuurquiz:
Het IVN heeft voor de kinderen tot en met 14 jaar een speciale Groenexpo Bloem & Tuin natuurquiz gemaakt. Weet jij antwoord op alle vragen en ga jij voor de hoofdprijs? Ben jij de allesweter?

Workshop voor kinderen bij ZoZo:
Altijd al jouw eigen stenen hanger willen maken? Creëer jij jouw persoonlijke hanger van speksteen onder begeleiding van kunstenares Nicole Raats. Een blijvende herinnering voor jezelf of voor iemand die jou dierbaar is. Deze workshop is dagelijks doorlopend:
Bij deze workshop is het mogelijk om van een ruw stukje speksteen door middel van raspen, vijlen en schuren een prachtige medaillon/hanger te maken. Speksteen is een zachte steen die heel makkelijk te bewerken is met raspen en vijltjes en is daardoor geschikt voor jong en oud, nadat de steen in de vorm is geraspt/gevijld wordt er met verschillende stukjes schuurpapier gepolijst zodat de steen een mooie gladde vorm krijgt, uiteindelijk nog wat bijenwas erop voor de bescherming en een mooi koortje zodat de steen ook gedragen kan worden. Eindresultaat een mooie zelfontworpen medaillon/hanger.

Speeltuin
Als jouw ouders, opa en/of oma lekker onder het genot van een drankje en hapje uitrusten bij ons foodtruckplein, kun jij je lekker uitleven in de speeltuin die door Outdoor Island wordt gerealiseerd. Leef je lekker uit!