Fotowedstrijd

Colourful Dutch Nature
7e editie

Ter gelegenheid van de 29e editie van het gerenommeerde tuinevenement Groenexpo Bloem & Tuin, organiseren John Geven Fotografie en Bloem & Tuin Evenementenburo de 7e editie van de fotowedstrijd:

Colourful Dutch Nature

 

 

Binnen het thema Colourful Dutch Nature (kleurrijke Nederlandse natuur) willen wij u uitdagen een zo mooi mogelijke foto te maken. Hierbij kunt u denken aan een mooi landschap, een gave actiefoto van het dierenleven in de vrije natuur, of juist een mooie macrofoto van de kleine details en kleurenpracht die onze prachtige natuur rijk zijn.

Een jury van professionele fotografen zal uit alle inzendingen de 35 finalisten selecteren. Vijf werken worden geselecteerd door het publiek via Facebook. Deze 40 werken worden op grote doeken, tijdens het tuinevent tentoongesteld. Ruim 40.000 Groenexpo Bloem & Tuin bezoekers mogen hun winnaar kiezen uit de getoonde foto’s. De foto met de meeste stemmen wint de cheque van 250,- euro!

Alle genomineerden worden telefonisch of via email op de hoogte gesteld en ontvangen tevens 2 vrijkaarten voor het evenement.

U doet mee door uw foto en uw gegevens te mailen naar: wedstrijd@bloem-en-tuin.nl (lees de wedstrijdvoorwaarden hieronder)

Voorwaarden voor deelname:

• Vermeld duidelijk in de mail uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer;
• De afbeelding dient tussen de 2MB en 5MB aangeleverd te worden in JPEG-formaat;
• De foto dient in kleur te zijn en niet ingezonden tijdens een van de voorgaande edities van Colourful Dutch Nature;
• De bestandsnaam van de foto moet zijn: de naam van de fotograaf/maker van het beeld met 1, 2 of 3 erachter. Voorbeeld: jansmit1.jpg
• Vragen of opmerkingen m.b.t. de wedstrijd worden alleen behandeld mits deze gericht zijn aan: wedstrijd@bloem-en-tuin.nl;
• De deadline voor het inzenden van uw foto’s is 29 mei 2023
• De prijsuitreiking zal enkele weken na het tuinevenement plaatsvinden, als alle stemmen zijn geteld op het Groenexpo Bloem & Tuin evenement;
• De foto moet voldoen aan het thema: Colourful Dutch Nature; Dit houdt in dat de foto’s een kleurrijk karakter hebben en in de Nederlandse natuur zijn gefotografeerd. Foto’s van dieren in gevangenschap, sombere of weinig kleuren/sferen, foto’s met huizen/bouwwerken, stenen, “gewone” tuinplanten/bloemen foto (kiekjes), tegels etc. & zwartwit zijn niet toegestaan. Jury let op de compositie, aandacht en impact van het beeld.
• De ingezonden foto dient door de deelnemer persoonlijk gemaakt te zijn;
• Per deelnemer mogen max. 3 foto’s worden ingestuurd, waarvan slechts 1 foto genomineerd kan worden voor de expositie; Het is niet toegestaan foto’s in te sturen van voorgaande edities (foto’s die al eerder zijn ingestuurd).
• Door het insturen van een foto, gaat u akkoord met gebruik van de foto door de wedstrijdorganisatie. De foto’s kunnen worden getoond op de website, social media (Facebook, Instagram, LinkedIn o.a.) en op de website en het evenement Groenexpo Bloem & Tuin;
• Uitgesloten van deelname zijn medewerkers en leveranciers van Groenexpo Bloem & Tuin, Schuttingposter.;
• Door deel te nemen aan deze wedstrijd geven deelnemers aan, akkoord te gaan met deze deelnamevoorwaarden;
• 5 foto’s worden gekozen via internet met de meeste ‘likes’ op de facebookpagina van op vrijdag 2 juni 2023, 12.00 uur.

Let op de grootte van uw jpg bestand (minimaal 2mb tot maximaal 5mb) en de naam van het bestand!

Prijzen:
1e plaats een bedrag van 250,- euro
2e plaats een bedrag van 100,- euro
3e plaats een bedrag van 50,- euro

 

Winnaars 2022

1. Antwan Janssen     2. Angelique Jansen     3. Amanda Blom

Winnaars 2021

1. Mike Seuters     2. Ines Jonkers     3. Maddy Pas

Winnaars 2020 

Vanwege Corona helaas geen expositie. Deze is doorgeschoven naar 2021

Winnaars 2019

1. Nick Hijmensen     2. Patricia Mallens     3. Desiree Adam

Winnaars 2018

1. Erik van Asten     2. Mike Seuters     3. Marij Wagenaars

Winnaars 2017

1. Pierre Verhoeven     2. Antwan Janssen     3. Henry Nijen Twilhaar

Winnaars 2016

1. Gert Bosman     2. Marianne van Dommelen     3. Ruurd Visser

Sponsor fotowedstrijd:

Fotostudio Huren Eindhoven