Bloem & Tuin: het evenement voor de tuinliefhebber

Bloem & Tuin: een begrip en must see voor de tuinliefhebber

Tuininspiratie in een sfeervolle omgeving

De meest bijzondere planten, prachtige bloemen, Tuin design en sfeervolle tuinen; je vindt het allemaal bij Bloem & Tuin. Tijdens dit tiendaagse evenement wordt al het moois op het gebied van buitenleven samengebracht op een prachtige locatie, midden in de bossen van Landgoed Gulbergen in Nuenen. Laat je inspireren door de nieuwste trends, ontdek unieke bloem- en plantsoorten en maak kennis met de mooiste producten en beste leveranciers om jouw buitenomgeving om te toveren tot een droomtuin.

 

Kom genieten tijdens onze jubileumeditie!

Dit jaar bestaat Bloem & Tuin 26 jaar. Van 12 tot en met 21 juli nodigen we je uit om te komen genieten van een bijzonder programma boordevol tuininspiratie. Tijdens een wandeling door het prachtige natuurgebied Gulbergen kom je langs verschillende bloemen en planten en ontdek je mooie aangelegde tuinen, kunstobjecten en tuinornamenten. Daarnaast kun je deelnemen aan leuke workshops en in contact komen met talloze specialisten op het gebied van bijvoorbeeld tuinarchitectuur. En ook dit jaar hebben we diverse internationale kwekers op Bloem & Tuin die hun kennis delen over bijzondere bloem- en plantsoorten. Even uitrusten doe je met een lekker hapje en drankje bij een van de sfeervolle eetkraampjes en gezellige zitjes die Bloem & Tuin rijk is. Kortom: de 26e editie van Bloem & Tuin biedt alle ingrediënten voor een heerlijk, ontspannen dagje uit!

 

Een gezellig dagje weg

Voor iedereen

Bloem & Tuin is hét evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt en zich wil laten verrassen door de schoonheid van de natuur. Of je nou je tuin wil veranderen of gewoon  inspiratie wil opdoen, zelf groene vingers hebt, of vooral wil genieten van je tuin – de gezellige ambiance en het uitgebreide programma maken van Bloem & Tuin het perfecte dagje uit! Voor kinderen is er volop plezier te beleven. Er zijn verschillende speelmogelijkheden, workshops en er is een leuke wandeling waardoor je van alles kunt ontdekken over bloemen en planten. Kinderen tot en met 14 jaar zijn bovendien gratis welkom. Daarnaast is Bloem & Tuin ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Alle looppaden zijn namelijk bestrooid met speciale langere houtschaafsels. Met een elektrische rolstoel of scootmobiel is dit prima begaanbaar. Een handbewogen rolstoel heeft wat hulp nodig.

 

Langer genieten van Bloem & Tuin

Voor iedereen die langer wil genieten van het evenement bieden we een aantal leuke arrangementen in combinatie met het Best Western Hotel Nobis in Asten en Hotel Restaurant La Sonnerie in Son & Breugel. Kijk naar de mogelijkheden door hier te klikken.

 

Van binnen naar buiten

Het buitenleven wordt steeds belangrijker. De tuin is meer dan ooit een verlengstuk van de woning, een sfeervolle ruimte waar we het gehele jaar door van willen genieten. De afgelopen 25 jaar zijn er dan ook talloze nieuwe innovaties en producten ontstaan die het buitenleven nóg leuker maken. Denk aan jacuzzi’s, duurzame verlichtingselementen, luxe loungesets, moderne tuindecoraties en buitenkeukens. Daarnaast is ook de interesse voor een goed tuinontwerp gegroeid en gaan we graag op zoek naar bijzondere bloemen en planten die onze buitenruimte de gewenste uitstraling geven. Tijdens Bloem & Tuin worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van buitenleven gepresenteerd en laten we je zien hoe je van jouw tuin, dakterras of patio, een droomomgeving maakt.

toen en nu

Bloem & Tuin is ontstaan in 1994, met als doel om jaarlijks het mooiste op het gebied van bloemen, planten en tuinen samen te brengen in één bruisend evenement. Sindsdien worden tuinliefhebbers ieder jaar verrast en geïnspireerd door alles in en om het buitenleven. Zo werd in een eerdere editie het mobiel tuinieren geïntroduceerd en lieten we zien hoe je van jouw tuin een ultieme rustplek maakt.  De laatste 20 jaar vormen de prachtige bossen van Landgoed Gulbergen het decor van Bloem & Tuin. Met ruim 45.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en meer dan 120 standhouders is het evenement bovendien uitgegroeid tot het grootste en kleurrijkste buitenevent van de Benelux!

Bij de entree staan een aantal rolstoelen waar u gratis gebruik van mag maken.
Voor meer informatie kijk bij contact & route.
Bloem & Tuin is goed te bereiken met het openbaar vervoer, auto of fiets.
We hopen u te zien tussen 12 juli en 21 juli 2019.
Dagelijks zijn wij open van 10:00 tot 18:00.

 

 

 • by Mw. van Stiphout, Eindhoven, NL

  Dit is echt een dagje uit, en geniet steeds weer van de tuin voorbeelden die ze zo in het bos gemaakt hebben. Jammer dat mijn man niet zo van dat slenteren houd maar ik geniet er gewoon van. Vooral als ik dan toch nog stiekem ideeën op doe welke planten ik nog meer kan combineren met mijn klimrozen, rozen en struiken. Wie weet doe ik dit jaar wel een idee op bij moestuintjes voor de kleine tuin of kleine plaats.

 • by Jutta Stapke, DL

  Einige meiner Freunde und Kunden sind aufgrund meiner Erzählungen auch schon regelmäßige Besucher ihres großartigen,grünen Events geworden.

  Mit freundlichen Grüßen Jutta

 • by Mw. de Ruiter, Almere, NL

  Een heerlijk dagje uit ,wandelen in de bossen,inspiratie opdoen voor mijn eigen tuin,hebbedingetjes scoren en meteen een hapje en drankje doen. LOVE IT.

 • by Dhr. Bom, Gent, BE

  Na de eerste kennismaking vorig jaar is nog steeds het gevoel dat Bloem en Tuin meer is dan een expositie, het is echt een dagje uit.

 • by Mw. Kortekaas, Den Haag, NL

  Het is prachtig daar, midden in het bos met heel veel mooie tuinplezier. Heb verleden jaar echt genoten heel leuk dagje uit. Jammer dat ik dit jaar geen vervoer heb anders was ik zeker van de partij…..

 • by Bill Nuttycombe

  We love the fair! We make a trip over to Geldrop every year just to go to the fair. It is part of our lives now! We even have specific, favourite sellers that we cannot do without visiting.

Kaartverkoop en arrangementen

Bemachtig binnenkort hier uw toegangsbewijs voor Bloem & Tuin 2019. U kunt hier terecht voor reguliere tickets, voordeeltickets, etc. voor toegang tot het tuinevenement Bloem & Tuin. Maar ook in combinatie met een prachtige hotelovernachting bij een van de hotels in de directe omgeving, zoals het West Ende hotel in Helmond en de Sonnerie in Son en Breugel.

Veel gestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden over de meest gestelde vragen over ons evenement, de kaartverkoop, vervoer en toegankelijkheid.

Bloem & Tuin 26e editie

Kronkelige bospaden, groene tuinen, geurende bloemen, zoemende beestjes en mooie open plekken vormen het prachtige decor van het evenement; Bloem & Tuin in Nuenen. Op Landgoed Gulberg vindt Bloem & Tuin in 2019 voor de 26ste keer plaats van vrijdag 12 juli t/m zondag 21 juli 2019.